Hoe kiest u de meest geschikte webdesigner?

Webdesign omvat erg veel verschillende aspecten en het is dan ook niet eenvoudig om te kiezen welke webdesigner het meest geschikt is om voor uw bedrijf een website te ontwerpen. Hier zijn alvast enkele richtlijnen om u op weg te helpen.

Bekijk het portfolio van de webdesigner

Iedere webdesigner heeft een eigen stijl. Bekijk daarom zeker websites van de designer om te weten of de stijl van webdesign past bij uw bedrijf. Ga op deze sites ook na of ze goed in elkaar zitten, geen technische problemen hebben en of ze er over het algemeen goed uitzien en professioneel ogen.

Welke webdesign functionaliteiten heeft u nodig?

Ga na welke functionaliteiten u in uw site wil integreren zodat u duidelijk weet wat u wilt en niet gaat betalen voor dingen waar u geen gebruik van zal maken. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk op voorhand te weten of u al dan niet wil werken met een CMS of content management system. Zo’n systeem laat u toe eenvoudig zelf de inhoud van uw website te beheren.

Hoeveel inbreng wilt u?

U zal zowel bureaus voor webdesign tegenkomen waarbij u sterk betrokken wordt als bureaus waar al het werk in de handen van de designer terechtkomt. Zelf veel inbreng hebben in het webdesign project is altijd goed, maar hou er rekening mee dat dit ook veel tijd kost. Het is dus belangrijk om een goed evenwicht te vinden.

Het prijskaartje van webdesign

Wat de prijs betreft is het belangrijk om rekening te houden met het verschil tussen eenmalige kosten en terugkerende kosten. De eenmalige kosten betaalt u bij de oplevering van uw site. De terugkerende kosten bevatten de hosting, de huur van uw domeinnaam, de licenties en een eventuele kost voor servicecontracten.

Laat u ook graag professioneel een website ontwikkelen?

Vraag dan via bovenstaand formulier gratis en vrijblijvend offertes aan voor webdesign.