Tips voor een redesign van uw website

Om de twee à drie jaar vinden veel bedrijven het tijd om hun website weer van vooraf aan te ontwerpen. Dit omdat het bedrijf evolueert of omdat de technologie zo snel verandert. De volgende tips kunnen u een handje helpen bij de vernieuwing van uw webdesign.

Herdefinieer de doelen

U heeft de doelstelling van uw website hoogstwaarschijnlijk jaren geleden al bepaald, maar het kan erg verfrissend zijn om dit gewoon opnieuw te doen. Zo kan u beter zien welke aanpassingen nodig zijn in het webdesign om de website weer bij de doelstelling te doen aansluiten.

Test het webdesign uit

Laat gebruikers uw site testen om te zien wat wel en niet werkt. De resultaten van zo’n gebruikerstest zijn een schat aan informatie. Test dus zowel het huidige als het nieuwe design en laat de gebruikers beslissen of de website voldoet aan de verwachtingen en of hij gebruiksvriendelijk is.

Deel het op

Wanneer u de volledige website in één keer vernieuwt, leidt dit soms tot problemen. Daarom kan het een goed idee zijn om stapsgewijs te werk te gaan. Het voordeel van kleinere deelprojecten is dat u veel sneller het resultaat ziet van de aanpassingen. Ook voor huidige gebruikers is het een voordeel, zij kunnen stap voor stap wennen aan het nieuwe webdesign.

Kies een goede CMS

Een goed Content Management System is gescheiden van het design. Op die manier kunt u gemakkelijk aanpassingen doen zonder het webdesign onrecht aan te doen. Maak daarom een doordachte keuze van welk systeem het beste bij uw bedrijf past.

Blijf vernieuwen

Webdesign is een proces zonder einde. De markt en de technologie staan namelijk nooit stil en vragen steeds om vernieuwing.