Hoe herkent u een professionele webdesigner?

De laatste jaren wordt de grens tussen amateur- en professioneel webdesign alsmaar vager. Hoe kunt u ze van elkaar onderscheiden zodat u met de juiste designer in zee gaat? Met andere woorden: wanneer kan men spreken van professioneel webdesign?

Grondige aanpak

Een goede webdesigner begint pas aan een project wanneer hij over voldoende informatie en over het nodige materiaal beschikt. Hij verricht ook een grondig onderzoek naar de stijl van het bedrijf en naar de concurrentie, zodat hij zich ervan kan onderscheiden. Ook oog voor detail is belangrijk. Alles moet uitgewerkt zijn, van linkkleur tot mouse-overs.

Creatieve duizendpoot

Goed webdesign vertaalt zich in een gebruiksvriendelijke, maar ook onderscheidende website. Sterke branding is van erg groot belang, dus een webdesigner dient dan ook over een grondige dosis creativiteit te beschikken. Een sterk webdesign omvat iconen, gepaste illustraties, goed fotomateriaal, enz.

Manusje-van-alles

Naast een website ontwikkelen, moet een webdesigner ook elementen kunnen ontwerpen voor bijvoorbeeld een Facebookpagina, banners, digitale nieuwsbrieven… Dit vergt een brede designkennis.

Trial and error

Een goede webdesigner is altijd mee met de laatste trends en experimenteert erop los. Een professionele webdesigner heeft dus doorgaans een aantal webdesign zijprojecten waarmee hij nieuwe dingen kan uitproberen.

Technische kennis

Dat een webdesigner een grondige technische kennis moet hebben, spreekt voor zich. Hij is vaak ook front-end-developer of kan er nauw mee samenwerken. Om tot een goed webdesign te komen, is het belangrijk dat de designer kennis en ervaring heeft met ontwerpen voor verschillende browsers en bekend is met de beschikbare technieken zoals HTML, CSS en Javascript.

Om een professionele website te ontwerpen, moet een goede webdesigner dus zowel op het vlak van creativiteit als op het vlak van techniek erg sterk zijn, aangezien deze twee aspecten nauw met elkaar samenhangen en even belangrijk zijn voor webdesign.

Laat u ook graag professioneel een website ontwikkelen?

Vraag dan via bovenstaand formulier gratis en vrijblijvend offertes aan voor webdesign.