Google gaat mobiele websites bevoordelen

Het is zover! Google gaat vanaf 21 april 2015 websites die mobiel vriendelijk zijn hoger plaatsen in de zoekresultaten voor wie mobiel surft. Is uw website nog niet geoptimaliseerd voor mobiel gebruik? Wacht dan niet langer!

Mobiel webdesign scoort beter

Google is in de eerste plaats tot deze beslissing gekomen omdat het aantal mobiele internetgebruikers de afgelopen jaren enorm gestegen is.

Naast responsiveness zal de zoekmachine websites ook ranken naargelang de gegevens uit mobile apps die gebruikers op hun mobiel toestel geïnstalleerd hebben.

Voordelen responsive webdesign

Maar beter scoren in Google is niet de enige reden om voor mobiel geoptimaliseerd webdesign te kiezen. Mobiele bezoekers gaan minder snel wegklikken wanneer ze op uw website komen en zullen ook gemakkelijker overgaan tot een aankoop. Mobiel webdesign maakt uw website namelijk toegankelijker en aangenaam om op te surfen. Niemand wil toch horizontaal scrollen!

Het aantal mobiele gebruikers neemt bovendien elke dag toe. Over vijf jaar zou dat aantal zelfs vertienvoudigen.

Ook het imago van uw onderneming heeft baat bij mobiel vriendelijk webdesign. Zo weten uw bezoekers dat u up-to-date bent en dat u hen een aangename surfervaring wil bezorgen.

Conclusie: wie meer klanten wil aantrekken raadpleegt best een webdesigner om zijn website te laten optimaliseren volgens de regels van de kunst.